Bijzondere reünie voor vijftiende verjaardag geboortehuis

Marcia De Keyser en Marcel De Clercq van geboortehuis Babykriebels in Kluisbergen hebben een bijzonder weekend beleefd. In het OC Kerkhove hielden ze een reünie met een heleboel ouders die ze de afgelopen vijftien jaar hebben begeleid tijdens hun zwangerschap.

Vijftien jaar geleden begonnen vroedvrouw Marcia De Keyser en dokter Marcel De Clercq een geboortehuis. Daar bieden ze aanstaande ouders prenatale en postnatale begeleiding. Ze helpen ook het merendeel van de vrouwen om thuis te bevallen. “Het is emotioneel om de ouders en hun kinderen terug te zien”, zegt dokter De Clercq. “Het is ook vooral heel leuk omdat ik mij de ouders en hun verhalen nog goed herinner”, vult Marcia De Keyser aan.

Uit de hartelijke gesprekken tussen de oprichters van Babykriebels en de ouders die ze hebben begeleid, blijkt het belang van dergelijke initiatieven. “Elke vrouw heeft het recht om zelf te kiezen hoe ze bevalt. Het maakt niet uit of dat in een ziekenhuis of thuis is. Zolang er een degelijke begeleiding is en het veilig is, moeten vrouwen kunnen kiezen voor een thuisbevalling”, zegt dokter De Clercq. “Eigenlijk zijn wij tijdens zo’n thuisbevalling een toeschouwer, want de vrouw is sterk genoeg om het werk alleen te doen. Ze heeft geen dokter nodig om haar te verlossen.”

Toch is het belangrijk dat de dokter en vroedvrouw bij een thuisbevalling aanwezig zijn. Ze gaan dan ook goed uitgerust ter plaatse. “In onze auto zit een half ziekenhuis. Zo staan we altijd paraat om te vertrekken.”

bron: https://www.hln.be/regio/kluisbergen/bijzondere-reunie-voor-vijftiende-verjaardag-geboortehuis~ab44ddb3/

Meer info aanvragen over deze infosessie?

Comments are closed.