Prenatale kinesitherapie

Prenatale kinesitherapie is specifiek gericht is op zwangere vrouwen. Het is ontworpen om de gezondheid en het welzijn van zowel de aanstaande moeder als de zich ontwikkelende baby te bevorderen.

duur sessie: 30 minuten

kostprijs: 35 euro/ sessie

Een voorschrift van de dokter is nodig.

Een deel van de behandeling wordt terugbetaald door de mutualiteit.

Afspraak maken

Prenatale kinesitherapie kan helpen bij:

  • Pijnverlichting: Prenatale kinesitherapie kan helpen bij het verminderen van zwangerschapsgerelateerde pijn en ongemak, zoals rugpijn, bekkenpijn en pijn in de gewrichten. Door middel van specifieke oefeningen en technieken kan de kinesitherapeut helpen de spieren te versterken en de juiste lichaamshouding te bevorderen om deze pijn te verminderen.
  • Verbetering van de lichaamshouding: Tijdens de zwangerschap verandert het lichaam van een vrouw voortdurend om ruimte te maken voor de groeiende foetus. Dit kan leiden tot veranderingen in de lichaamshouding en belasting van bepaalde spieren en gewrichten. Prenatale kinesitherapie kan helpen om de juiste lichaamshouding te behouden, wat kan bijdragen aan een betere algehele gezondheid en comfort.
  • Voorbereiding op de bevalling: Prenatale kinesitherapie kan specifieke oefeningen omvatten die zijn gericht op het versterken van de spieren die belangrijk zijn tijdens de bevalling, zoals de bekkenbodemspieren. Deze voorbereiding kan helpen bij een soepelere bevalling en een sneller herstel na de geboorte.
  • Algemene gezondheid en welzijn: Naast de bovengenoemde doelen, kan prenatale kinesitherapie ook de algemene gezondheid en het welzijn van de aanstaande moeder ondersteunen. Dit kan het behoud van een gezond gewicht, het bevorderen van ontspanning en het verminderen van stress omvatten.


Afspraak maken

Sara Bellis

  • Bekkenbodemkine