Dancing for birth

Tijdens de Dancing for Birth™ lessen, ook wel Zwangerschapsdans genoemd, leer je danstechnieken om ontspannen en fit te blijven tijdens je zwangerschap. In groep bereid je jezelf voor op de bevalling en het komende moederschap. We combineren danspassen met ontspanningstechnieken, buik- en bekkenbodemoefeningen, maar er is ook ruimte voorzien om met elkaar in gesprek te gaan tijdens de prenatale voorlichtingsmomenten.

​De dansvormen die aangeleerd worden zijn gebaseerd op verschillende dansstijlen, zoals Oriëntaalse Dans, Afrikaanse Dans en Latin Dansen en zijn aangepast aan het tempo en de mogelijkheden van zwangere vrouwen. Je kan deelnemen zowel aan het begin van de zwangerschap als aan het einde, zolang dit goed voelt voor jou. De danspasjes zijn eenvoudig te volgen, dus je hebt geen danservaring nodig.

​We dansen niet enkel samen met verschillende vrouwen, maar we dansen vooral samen met onze baby. Deze les is dan ook het perfecte moment om in contact te komen met je kindje. Daarnaast bereidt je lichaam, maar ook je hoofd, zich perfect voor op de bevalling. Je leert luisteren naar je lichaam en je helpt je baby naar de optimale foetushouding te begeleiden.

​Deze workshop wordt begeleid door Soetkin Galle, doula en gecertificeerd als Dancing for Birth™ docente.