Anneloor Meersman

  • Muziektherapeut

Z(w)angcirkels

Zangcirkels voor zwangere vrouwen en mama’s met jonge baby’s

Zwanger zijn, bevallen, een pasgeboren baby… een intens proces.
Hoe zou het zijn om, zingend, af en toe stil te vallen samen met andere mama’s (in spé)?

We komen samen in een relaxte sfeer.
Na wat ontspanningsoefeningen zingen we een mix van mantra's, wiegeliedjes, traditionals,... Maar ook pop-nummers die qua sfeer of inhoud passen, zullen de revue passeren. Of misschien weet jij wel een nummer dat je graag wil zingen voor je kindje? Ik hoor het graag!

Iedereen kan meezingen, elk op haar eigen manier!

Soms zingen we ingetogen, dicht bij onszelf en onze baby’s.
Soms zingen we samen de longen uit ons lijf en genieten van die energie!

Zingend zak je in jouw steeds veranderende lichaam. Je ademhaling wordt dieper en rustiger, het gelukshormoon endorfine stijgt, het stresshormoon cortisol daalt en neuriënd komt je centraal zenuwstelsel tot rust. Daar geniet ook jouw baby, in je buik of armen, met volle teugen van! Zo’n fijne ervaring wordt al vanaf de conceptie in de cellen van dit hele prille leven opgeslagen. Later zal een lichaam reflexmatig opnieuw positief reageren op dergelijke omstandigheden.
Jouw baby voelt ook de trillingen die zich vanaf jouw stembanden verspreiden en hoort jouw stem. Zo maken jullie op een zachte manier contact met elkaar.
Wie weet kan een liedje van tijdens de z(w)angcirkel later ook rust brengen op een moeilijk moment?

Zingen zit in de natuur van de mens en is een prachtige manier om te verbinden, mama’s met zichzelf en hun baby’s, mama’s met elkaar.

Ik kijk er alvast naar uit om jou en je baby te ontmoeten!