Closing the bones sluitingsritueel

€ 350 voor een ritueel van 3 uur, gehoed door 2 vrouwen

Afspraak maken

Een sluitingsritueel is een krachtige ceremonie die geïnspireerd wordt door traditionele gebruiken in Midden- en Zuid-Amerika. Het is een overgangsritueel dat helpt om lichamelijk, energetisch en emotioneel de intense periode van zwangerschap, geboorte en kraamperiode af te sluiten. En zo plaats te maken voor nieuwe energie. Het is een moment waarin je kan vertragen, verdiepen, verstillen en in overgave gaan.

Tijdens de bevalling heb je je volledig moeten openen om ruimte te maken voor de komst van je baby. Zowel fysiek, emotioneel als op vlak van zingeving kan je nadien steun gebruiken om weer wat tot jezelf te komen, kracht te ervaren en nieuwe vormen van zingeving vorm te geven.

​Ook op andere overgangsmomenten in je leven kan deze transformatie-ceremonie een sterk helende werking hebben. Bij het afronden van een intense periode, een verlieservaring, een ziekteproces, in de menopauze, ... ​

​In dit ritueel komen we met 2 vrouwen naar je toe, om op die manier een warme cirkel te kunnen vormen die een bedding vormt om je te dragen. We verwarmen je via het liefdevol bespelen van al je zintuigen via gesprek, muziek, smaken, geuren, aanraking, ... Je komt tot jezelf via een cacao-ceremonie, krijgt ruimte voor je verhaal, ontvangt een verdiepende massage en yonisteam.

We ronden af met het 'sluiten van de botten (closing the bones)' door je van hoofd tot voeten te wiegen en in te bakeren in Mexicaanse rebozo-doeken. Wanneer je na een poosje zachtjes weer naar het hier-en-nu wordt geholpen, gaan de deuren open voor een nieuwe fase waarin jij als mama kan bloeien.

closing the bones sluitingsritueel kluisbergen vlaamse ardenen

Afspraak maken

Harriët Ten Kate

  • Doula