Medische pedicure

Een medische pedicure is een vorm van voetverzorging die zich richt op het behandelen en voorkomen van medische aandoeningen en problemen aan de voeten. Medische pedicures hebben een uitgebreide opleiding gevolgd en beschikken over gespecialiseerde kennis en vaardigheden om diverse voetproblemen te diagnosticeren, behandelen en verzorgen. Hier zijn enkele aspecten van een medische pedicure:

  1. Diagnose: Een medische pedicure kan verschillende voetaandoeningen en problemen diagnosticeren, zoals ingegroeide teennagels, eelt, likdoorns, schimmelinfecties, diabetesgerelateerde voetproblemen en meer.
  2. Behandeling: Op basis van de diagnose zal de medische pedicure de juiste behandelingen uitvoeren. Dit kan onder andere zijn: het verwijderen van eelt en likdoorns, het knippen en vijlen van nagels, het behandelen van schimmelinfecties en het adviseren over de juiste verzorging om verdere problemen te voorkomen.
  3. Preventie: Naast het behandelen van bestaande problemen zal een medische pedicure ook advies geven over preventieve maatregelen. Dit zijn onder andere het aanbevelen van geschikt schoeisel, het geven van voetverzorgingstips en het controleren van de voeten op tekenen van mogelijke problemen.

Kortom, een medische pedicure is een gespecialiseerde voetverzorger die niet alleen esthetische verbeteringen aan de voeten aanbrengt, maar vooral gericht is op het behandelen, voorkomen en onderhouden van de gezondheid van de voeten. 

Afspraak maken

Erika Bauwens

  • Medische pedicure
  • Schoonheidsspecialiste