Placentaverwerking

De placenta is een bijzonder orgaan dat 9 maanden lang samen met je baby in je baarmoeder groeide, en zorgde voor de verbinding tussen jou en je kindje. Via de placenta en de navelstreng werd je baby op een gebalanceerde manier gevoed, en werden afvalstoffen afgevoerd.

​Doorgaans wordt deze moederkoek na de bevalling weggegooid. Nochtans zijn er veel manieren om na de geboorte dit waardevolle orgaan nog te gebruiken en te eren.

​Je kan de placenta meenemen naar huis om er een levensboom op te planten. Ik kan voor jou een unieke afdruk maken van de prachtige boom-structuur, in de kleuren die jij wenst. Of ik kom bij jou aan huis een we maken samen de prints.Je kan een stukje drogen en verwerken in bijvoorbeeld een sieraad of poppetje.

Omdat dit orgaan vol zit van mineralen, vitamines en hormonen op maat van jou en je baby, kiezen sommige mama’s ervoor om hem te verwerken in een balsem of tinctuur. Of je kan de placenta consumeren om je unieke krachten te geven die je in je kraamperiode kan gebruiken om aan te sterken en de borstvoeding op gang te helpen. Dit kan op verschillende manieren: verwerkt in maaltijden of een smoothie. Of je kan ze drogen en in capsules verwerken die je als pillen inneemt.

​Ik ga graag samen met jou op zoek naar je eigen manier om je placenta niet verloren te laten gaan, en sta je bij met raad en daad.

Contacteer mij hiervoor liefst nog tijdens je zwangerschap, zodat we samen een plan kunnen uitwerken en afspraken kunnen maken.

placentaprint, placenta capsules kluisbergen, vlaamse ardenen

Afspraak maken

Harriët Ten Kate

  • Doula