postnatale kinesitherapie

Postnatale kinesitherapie is gericht op de gezondheid en het herstel van de vrouw na de bevalling

Duur sessie: 30 minuten

Kostprijs: 35 euro/ sessie

Een voorschrift van de dokter is nodig.

Een deel van de behandeling wordt terugbetaald door de mutualiteit.

Afspraak maken


 Postnatale kinesitherapie kan helpen bij :

  1. Herstel van de bekkenbodem: Tijdens de zwangerschap en de bevalling worden de bekkenbodemspieren vaak belast en kunnen ze verzwakt raken. Postnatale kinesitherapie omvat vaak oefeningen om de bekkenbodem te versterken en de spiertonus te herstellen. Dit is belangrijk om problemen zoals urine-incontinentie te voorkomen of te verminderen.
  2. Lichaamshouding en kernversterking: De therapie kan ook gericht zijn op het herstellen van een goede lichaamshouding en het versterken van de kernspieren. Dit kan helpen bij het verminderen van rugpijn en het verbeteren van de algehele lichaamssterkte na de bevalling.
  3. Diastase recti behandeling: Veel vrouwen ontwikkelen tijdens de zwangerschap diastase recti, een aandoening waarbij de rechte buikspieren van elkaar scheiden. Postnatale kinesitherapie kan helpen om deze scheiding te verminderen en de buikspieren weer bij elkaar te brengen.
  4. Revalidatie na een keizersnede of episiotomie: Voor vrouwen die een keizersnede of een episiotomie hebben gehad, kan kinesitherapie helpen bij het bevorderen van het herstel van de wond en het voorkomen van complicaties.
  5. Advies en begeleiding: Postnatale kinesitherapeuten kunnen ook advies geven over lichaamsbeweging na de bevalling, borstvoedingstechnieken, het tillen van de baby en andere dagelijkse activiteiten om letsel te voorkomen en het welzijn te bevorderen.
  6. Emotionele ondersteuning: Het is belangrijk op te merken dat postnatale kinesitherapie niet alleen gericht is op fysiek herstel, maar ook op het bieden van emotionele ondersteuning aan nieuwe moeders. Het kan een veilige ruimte bieden om vragen te stellen en zorgen te uiten over de fysieke en emotionele veranderingen die optreden na de bevalling.


Afspraak maken

Sara Bellis

  • Bekkenbodemkine