Hypnobirthing


Tijdens een HypnoBirthing® reeks wordt je als koppel zowel fysiek als mentaal voorbereid op een positieve, vlotte en ontspannen geboorte. Aan de hand van ontspanningsoefeningen, ademhalingstechnieken, visualisaties en affirmaties leer je hoe je je terug kan afstemmen op je eigen lichaam en hoe je in vertrouwen, samen met je geboortepartner én je baby, een geboorte-ervaring kan creëren dat bij jullie past! (die)
De informatie die jullie tijdens deze reeks krijgen over het natuurlijke verloop van de geboorte, alsook de aangeleerde technieken, zullen helpen om eventuele zorgen en angsten rond het geboorteproces los te laten.
Deze cursus bereid jullie ook voor op de borstvoeding en de postpartum periode. Ook thema’s als veilige hechting & slapen komen aan bod.
Voor wie is deze reeks bedoeld?
Het mooie aan HypnoBirthing® is dat het jullie als koppel voorbereidt op een positieve, vlotte en ontspannen geboorte en postpartum. Dit betekent dus dat het belangrijk is dat de geboortepartner aanwezig kan zijn tijdens de lessen (of eventueel een andere persoon die ook aanwezig zal zijn tijdens de geboorte).
Of je nu kiest voor een thuisbevalling of een bevalling in het ziekenhuis, onder water of op het droge, HypnoBirthing® kan in alle settings worden toegepast!
Waarom HypnoBirthing®?
• Je krijgt meer vertrouwen in jezelf, in je lichaam en in de bevalling!
• Het toepassen van de aangeleerde ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken vermindert de kans op uitputting, angstaanvallen en hyperventilatie. Zowel moeder als baby blijven fris en energiek tijdens het hele proces.
• De verdunnings- en openingsfase worden korter en je leert de natuurlijke impulsen van je eigen lichaam te volgen zodat je zelf je baby ter wereld kan brengen. Je ademhaling zal je hierbij ondersteunen.
• Het zorgt voor een mooie binding tussen moeder, baby en geboortepartner zowel voor, tijdens als na de prachtige ervaring van de geboorte. De geboortepartner is geen toeschouwer maar wordt actief betrokken en maakt deel uit van de ervaring.
• Zachte geboortes dragen bij aan een beter herstel postpartum, zowel emotioneel als fysiek.
• Je baby krijgt de kans om op een zachte manier geboren te worden. Hierdoor zal hij/zij zich nadien beter kunnen aanpassen en zich beter in zijn vel voelen.data :

prijs € 395

te volgen vanaf 20 weken zwangerschap.

Meer info aanvragen over deze infosessie?
ionicons-v5_logosionicons-v5_logosionicons-v5_logosionicons-v5_logosionicons-v5-j