closing the bones

Prijs

215 euro


Afspraak maken

Closing the Bones is een sluitingsritueel, een ceremonie en een rebozo-massage dat vrouwen voedt in alle transformatiefasen van het leven. Het eert en viert de vrouw en haar vrouwelijke kracht. Closing the bones is een moment van verstilling, diepe rust en overgave.

Dit sluitingsritueel is terug te vinden in allerlei culturen: van Latijnsamerika, tot Marokko of Rusland. In deze culturen worden kersverse mama’s prachtig omhuld, verzorgd en aangemoedigd om tijd te nemen (vaak 30-40 dagen) om te herstellen door middel van rust, lichaamswerk en speciale voeding. Vrouwen krijgen dan ook traditioneel dit sluitingsritueel – een of zelfs meerdere keren – de eerste weken na de bevalling aangeboden. Vaak gebeurt dit binnen een kring van andere vrouwen.

Closing the Bones schenkt jou de kans als kersverse mama om de fase van zwangerschap en bevalling af te sluiten en de overgang te maken naar een nieuwe fase in je leven. Negen maanden lang heb je ruimte gemaakt in je lichaam, hart en hoofd voor je groeiende baby. Tijdens de bevalling is er een intense openheid gecreëerd om je baby te baren. Nadien heb je ondersteuning nodig om al deze ervaringen te verwerken, te bundelen en te integreren om de basis te leggen voor je nieuwe rol als vrouw, moeder, partner, …. Dan kan dit sluitingsritueel je terug steun, stabiliteit en kracht laten ervaren in je eigen lichaam om je pad te bewandelen. Met Closing the Bones worden je botten en andere aspecten in je leven als het ware uitgenodigd om terug hun vorm, functie en zingeving te voelen.

Wat mag je verwachten van Closing the Bones?

Voorafgaand aan het ritueel en de massage bespreken we bij een warme thee en voetenbadje je verwachtingen, behoeftes en voorkeuren. Als je postpartum komt, bespreken we kort je beleving van je bevalling en kraamperiode.

Voordat je plaatsneemt op de mat met rebozo’s (geweven doeken), breng ik je graag helemaal tot jezelf met een ayurvedische lichaamsmassage of een yonisteam.

Vervolgens ga je liggen op een zachte mat waar verschillende sjaals (rebozo’s) klaarliggen. Je hoofd en knieën worden lekker ondersteund door een kussen.

In een serene, gezellig sfeer ontvang je eerst een rebozomassage van voeten, benen, armen, bekken, borstkast, schouders, en hoofd. Dit vindt op een ritmische, wiegende manier plaats, afgestemd op jouw lichaam en behoeftes.

Vervolgens omwikkelen we je voeten, benen, heupen, borstkas, schouders en hoofd met verschillende rebozo’s waardoor je het gevoel van “sluiten” mag ervaren. Nadien wordt je bedekt met een deken om je lekker warm te houden. Er volgt een moment van rust en verdieping.

Nadien is er de kans om nog even na te praten over de ervaring of in stilte een warme thee of misosoep te drinken.

Het sluitingsritueel duurt ongeveer 2,5 a 3 uur en kan bij jou thuis of bij mij plaatsvinden.

Het ritueel kent enkele vaste elementen, maar er is steeds ruimte om tegemoet te komen aan jouw individuele behoeftes en wensen.

Voor meer info of een afspraak, mag je me altijd contacteren!

Wees welkom!

Daphne

Afspraak maken

Daphne Bongers

  • Doula
  • Massage therapeut