doulabegeleiding

geboorte-en postpartumdoula : Liefdevolle begeleiding voor, tijdens en na de geboorte

contact:

info@babykriebels.be

Afspraak maken

Geboortedoula

Een doula is een eeuwenoud beroep dat voor vrouwen, door vrouwen wordt uitgeoefend. Vrij vertaald betekent een doula een dienende vrouw; ik sta volledig ten dienste van jou als moeder, zodat jij je veilig, vertrouwd, ondersteund en gedragen mag voelen tijdens het dragen van je kindje en de geboorte.

Als geboortedoula volg ik jullie met veel liefde en tijd op tijdens de zwangerschap. We werken samen toe naar de geboorte in de vorm van gesprekken, ruimte voor verwerking en heling van vorige geboorte-ervaringen, ontspanningsoefeningen, aanreiken van houdingen tijdens de geboorte, aandacht voor de ondersteunende rol van de geboortepartner, informatie delen, werken rond geboortewensen, een vertrouwensband opbouwen met eventuele andere kindjes die er al zijn, … Kortom dat wat er nodig is voor jullie om in vertrouwen toe te leven naar een bekrachtigende geboorte!

Daarnaast ben ik 24/7 van wacht voor jullie vanaf vanaf 37 weken tot en met de geboorte van jullie kindje. Ik zal aanwezig zijn bij de geboorte; of deze nu thuis, in een geboortehuis of in een ziekenhuis zal plaatsvinden. Ik ben er voor jullie! Postpartumdoula

Culturen over de wereld geven een unieke naam aan de eerste periode na een zwangerschap: sacred window, golden month, lying-in, het vierde trimester, kraamtijd, confinement, quarantaine, …

Een voor een wijzen ze op de cruciale tijd waarin een vrouw zichzelf ontdekt in haar nieuwe rol als moeder en waar ook haar herstel centraal staat. Het is een unieke tijdsspanne die zich onderscheidt van alle andere fasen in het leven.             

Het gaat om een periode waarin een pasgeboren moeder (én haar gezin!), door een enorme verandering gaat, namelijk de transformatie naar het ouderschap.

Doorheen die transformatie is zorg binnen onze Westerse cultuur vaak gericht op de baby. Wie zorgt er ondertussen voor de moeder? De zorg die haar baby nodig heeft, diezelfde zorg heeft ook zij nodig, namelijk rust, warmte, liefdevolle aanraking, gepaste voeding, ruimte voor verbondenheid met de eigen natuur (intuïtie) en gedragenheid.

Ik begeleid je graag in deze bijzondere fase in je leven.

Als postpartumdoula kom ik tijdens de eerste veertig dagen na de geboorte bij jullie thuis om jullie te ondersteunen in het prille ouderschap door middel van verwarmende maaltijden te bereiden, klein huishoudelijk werk te doen, ondersteuning van evt. andere kinderen, ayurvedische massages, een luisterend oor, opbouwen en aanspreken van een netwerk waar nodig, natuurlijke middeltjes bij ongemakken, evt. een nacht over te nemen, advies bij dragen met verschillende systemen, opvolgen borstvoeding, maar ook oeroude rituelen zoals bellybinding, yoni steam en een sluitingsritueel (closing the bones) kunnen ruimte krijgen. Kortom; ik ben er om datgene te bieden wat er nodig is om jullie als ouders te dragen, zodat jullie je bekrachtigd en gedragen mogen voelen om voor jullie kindje te zorgen.

Meer info of interesse in een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Met liefde beantwoord ik al je vragen!

Voor begeleiding en ondersteuning aan huis ga ik tot ruim een uur van mijn woonplaats in Flobecq (net over de taalgrens bij Ronse).


Afspraak maken

Daphne Bongers

  • Doula
  • Massage therapeut